Geen categorie

Hypnotherapie

Hypnose wat is dat eigenlijk ?

Hypnotherapie is al heel lang bekend als een zeer effectieve manier van Therapie. Het is een therapievorm waarin je in een staat wordt gebracht waarin je meer open staat voor suggestie.
Hypnotherapie is een vorm van therapie waarbij hypnose wordt gebruikt om mensen te helpen fysieke en mentale problemen te overwinnen.

De naam hypnose klopt niet helemaal met wat het daadwerkelijk is. Hypnose (afkomstig van het Griekse woord ‘Hypnos’ = slaap) veronderstelt een slaaptoestand terwijl dat niet zo is. Je slaapt namelijk niet zoals je dat doet in je bed. Hypnose is een veranderde staat van bewustzijn, gekenmerkt door intense focus en ontspanning. Het is het resultaat van een reeks stappen die je in staat stellen een ideale mentale conditie te bereiken voor visualisatie en suggestie. Therapie (uit het Latijnse woord ’therapia’, wat genezen en helen betekent), laat zien hoe hypnose gebruikt kan worden voor heling en genezing.
Hypnotherapie is praktisch gezien het brengen van de cliënt in een staat waarin hij of zij zeer beïnvloedbaar is voor suggesties. Het kritische brein van de cliënt wordt omzeild. De hypnotherapeut doet dit met verschillende technieken. Kortom, is hypnotherapie dus het omzeilen van het bewuste brein, gebruikmakend van verschillende technieken.

Is in hypnose gaan dan wel veilig?
In hypnose gaan is absoluut veilig. Iedereen komt weleens in een hypnotische staat zonder het bewust te beseffen. Het is een gezonde staat van focus. Bijvoorbeeld wanneer je auto rijdt en het gevoel op de automatische piloot te rijden of wanneer je volledig in flow je sport of hobby beoefend. Je bent al uren bezig en je hebt geen besef meer van tijd. Hypnose is dus niets om bang voor te zijn en het helpt je juist om positieve veranderingen aan te brengen.

Hoe voelt dat dan hypnose?
Als je in hypnostische trance bent voel je je meer ontspannen en gefocust. Je bewustzijn is relaxed en ontspannen en je maakt zo gemakkelijker contact met het onderbewustzijn. En daar zit de winst voor jou .

Is hypnose dan ook effectief?

JA Deze therapie blijkt keer op keer effectief te zijn. Als je de oorzaak van een probleem kunt aanpakken, verdwijnen ook de bijbehorende problemen en gedragingen. We zijn allemaal pijn vermijdende wezens die het allemaal graag comfortabel houden. Hierdoor ontstaan vaak moeilijkheden. Uit die moeilijkheden ontstaan patronen die op de langere termijn voor problemen gaan zorgen. Deze problemen zorgen dan weer voor een berg nieuwe gewoontes en gedragingen. Allemaal ongezond en onhandig. Deze ontstonden allemaal door dat ene moment.

Neem bijvoorbeeld een angst. Angst is vaak aangeleerd gedrag. Maar neem even specifiek de angst voor de tandarts. De eerste keer bij de tandarts kan als heel onprettig worden ervaren maar je brein denkt dan nog . Ach het was maar een keertje. De tweede slechte ervaring bij de tandarts komt je brein ook nog overheen. Bij de derde angstervaring is het een patroon en ben je de rest van de tijd bang voor de tandarts. Elk patroon wat je maakt kan leiden tot problemen . Die breinpaden kan je met hypnotherapie veranderen.

Hypnotherapie is een van de meest succesvolle psychotherapieën, vanwege het vermogen om direct terug te gaan naar de onderliggende problemen en de oorzaak. Door de oorspronkelijke gedachten te veranderen, kunnen alle daaropvolgende gebeurtenissen die ermee verbonden zijn, worden veranderd. Het is een proces wat in je onbewuste plaatsvindt en daardoor is het zeer efficient en snel en veilig en effectief.

Wil je een gratis intakegesprek via ZOOM en de kracht van hypnose ervaren. Stuur me een mail of bel voor een afspraak.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *